Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 75150 

Re: Trisectricen

Beste,

Alles wat gegeven was heb ik erbij gezet, ik zal de vraag zelf naar u toesturen met de plaatjes mail. Deze vraag komt van de site van de Wageningse methode.

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 12 maart 2015

Antwoord

AF en BF zijn bissectrices in driehoek ABD. De derde bissectrice vanuit D gaat dan ook door F zodat de hoeken bij D (nog steeds in driehoek ABD) ook gelijk zijn.
Als nu inderdaad hoek (DFA) = hoek(DFB), dan kan dat alleen als hoek(EAF) = hoek(DBF) ofwel het derde deel van hoek A = de helft van hoek B.
Dat laatste is niet in elke driehoek waar.
Ik denk dus dat de opgave niet klopt.

MBL
donderdag 12 maart 2015

©2001-2025 WisFaq