\require{AMSmath} Regelmatige achthoek Een tafel met acht gelijke zijden van 30 centimeter, hoe groot is de afstand van elke hoek naar het middelpunt? fred Iets anders - maandag 10 december 2001 Antwoord Eerst maar eens een tekening: Met behulp van de cosinusregel:a2 = r2 + r2 - 2·r·r·cos 45° a2 = 2r2 -2r2·½2 a2 = 2r2 -r2·2 a2 = r2·(2-2) r2 = (½2 + 1)·a2 r = (½2 + 1)·a r 1,30656·a Als a=30 cm, dan is r39,2 cm WvR maandag 10 december 2001 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Een tafel met acht gelijke zijden van 30 centimeter, hoe groot is de afstand van elke hoek naar het middelpunt? fred Iets anders - maandag 10 december 2001
fred Iets anders - maandag 10 december 2001
Eerst maar eens een tekening: Met behulp van de cosinusregel:a2 = r2 + r2 - 2·r·r·cos 45° a2 = 2r2 -2r2·½2 a2 = 2r2 -r2·2 a2 = r2·(2-2) r2 = (½2 + 1)·a2 r = (½2 + 1)·a r 1,30656·a Als a=30 cm, dan is r39,2 cm WvR maandag 10 december 2001
WvR maandag 10 december 2001
©2001-2025 WisFaq