\require{AMSmath} Breuk integreren Hoi,Ik weet niet goed hoe ik de volgende functie moet integreren:3x2+1/x2Ik heb het volgende gedaan maar ik weet niet of het goed is:3x2+1 'integraalteken'1/x2 =x3+x 'integraalteken'ln(x2)/2 =(x3+x)·ln(x2)/2 + cKan iemand mij hiermee helpen?Alvast dank. Rob Student hbo - dinsdag 24 februari 2015 Antwoord Zou je, in dit geval, niet eerst de teller kunnen delen door de noemer? Dat is wel zo handig! Wat jij doet is mij niet duidelijk!$\eqalign{\int {\frac{{3x^2 + 1}}{{x^2 }}} \,dx = \int {3 + \frac{1}{{x^2 }}\,dx}}$...dan ben je al ver heen...Zie Integreren voor meer... WvR dinsdag 24 februari 2015 Re: Breuk integreren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi,Ik weet niet goed hoe ik de volgende functie moet integreren:3x2+1/x2Ik heb het volgende gedaan maar ik weet niet of het goed is:3x2+1 'integraalteken'1/x2 =x3+x 'integraalteken'ln(x2)/2 =(x3+x)·ln(x2)/2 + cKan iemand mij hiermee helpen?Alvast dank. Rob Student hbo - dinsdag 24 februari 2015
Rob Student hbo - dinsdag 24 februari 2015
Zou je, in dit geval, niet eerst de teller kunnen delen door de noemer? Dat is wel zo handig! Wat jij doet is mij niet duidelijk!$\eqalign{\int {\frac{{3x^2 + 1}}{{x^2 }}} \,dx = \int {3 + \frac{1}{{x^2 }}\,dx}}$...dan ben je al ver heen...Zie Integreren voor meer... WvR dinsdag 24 februari 2015
WvR dinsdag 24 februari 2015
©2001-2024 WisFaq