Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74969 

Re: Wortelvergelijkingen

Beste,

Bedankt voor het beantwoorden van de sommen. Ja inderdaad ik bedoelde op jouw manier. De eerste som lijkt mij een verkeerd antwoord te zijn. Op de antwoordenboek staat x=3 of x=6 genoteerd. De tweede opdracht is wel correct

mvg

ela
Student hbo - dinsdag 17 februari 2015

Antwoord

Dat x=3 of x=6 niet de oplossingen zijn van $
\eqalign{\sqrt {x - 2} = \frac{1}
{3}}
$ kan je zelf gemakkelijk controleren voor in te vullen. Dus waarschijnlijk is of de opgave niet goed of het antwoord niet... of beide...

Misschien stond er in het boek wel dit:

$
\eqalign{\sqrt {x - 2} = \frac{1}
{3}x}
$

...en dan krijg je:

$
\eqalign{
& \sqrt {x - 2} = \frac{1}
{3}x \cr
& x - 2 = \frac{1}
{9}x^2 \cr
& \frac{{\text{1}}}
{{\text{9}}}x^2 - x + 2 = 0 \cr
& x^2 - 9x + 18 = 9 \cr
& (x - 3)(x - 6) = 0 \cr
& x = 3 \vee x = 6 \cr
& controleren! \cr
& \sqrt {3 - 2} = \frac{1}
{3} \cdot 3 \to klopt! \cr
& \sqrt {6 - 2} = \frac{1}
{3} \cdot 6 \to klopt! \cr}
$

WvR
dinsdag 17 februari 2015

©2001-2024 WisFaq