\require{AMSmath} Wortelvergelijkingen Hallo,Ik heb een vraag over een wortelvergelijking functie die ik niet kan oplossenDe eerste is (√x-2) = 1/3De tweede is (√x+10 = -x-15Alvast bedankt ela Student hbo - dinsdag 17 februari 2015 Antwoord Je notatie is wel bijzonder... Ik denk dat je dit bedoelt... maar zeker weten doe ik dat niet, maar vooruit maar!1.$\eqalign{ & \sqrt {x - 2} = \frac{1}{3} \cr & x - 2 = \frac{1}{9} \cr & x = 2\frac{1}{9} \cr}$2.$\eqalign{ & \sqrt {x + 10} = - x - 15 \cr & x + 10 = \left( { - x - 15} \right)^2 \cr & x + 10 = x^2 + 30x + 225 \cr & x^2 + 29x + 215 \cr & D = 29^2 - 4 \cdot 1 \cdot 215 = - 19 \cr & {\text{geen}}\,\,{\text{oplossing}} \cr}$Was dat wat je bedoelde?voorbeelden vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 17 februari 2015 Re: Wortelvergelijkingen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een vraag over een wortelvergelijking functie die ik niet kan oplossenDe eerste is (√x-2) = 1/3De tweede is (√x+10 = -x-15Alvast bedankt ela Student hbo - dinsdag 17 februari 2015
ela Student hbo - dinsdag 17 februari 2015
Je notatie is wel bijzonder... Ik denk dat je dit bedoelt... maar zeker weten doe ik dat niet, maar vooruit maar!1.$\eqalign{ & \sqrt {x - 2} = \frac{1}{3} \cr & x - 2 = \frac{1}{9} \cr & x = 2\frac{1}{9} \cr}$2.$\eqalign{ & \sqrt {x + 10} = - x - 15 \cr & x + 10 = \left( { - x - 15} \right)^2 \cr & x + 10 = x^2 + 30x + 225 \cr & x^2 + 29x + 215 \cr & D = 29^2 - 4 \cdot 1 \cdot 215 = - 19 \cr & {\text{geen}}\,\,{\text{oplossing}} \cr}$Was dat wat je bedoelde?voorbeelden vergelijkingen oplossen WvR dinsdag 17 februari 2015
WvR dinsdag 17 februari 2015
©2001-2024 WisFaq