\require{AMSmath} Integreren Hallonog een vraagGeef primitieve van f(x)= eln(x)Dat geeft F= 1/2x2 + CHoe komt men aan die halveAls ik F' doe krijg ik daar x uit en geen eln(x)Kan ik daaruit concluderen dat eln(x)= x (x$>$0)Kun je mij de uitwerking hiervan laten zien aubgr edwardIntegreren edward Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 februari 2015 Antwoord Is $\eqalign{e^{ln(x)}}$ niet hetzelfde als $x$? In dat geval (en dat is het geval) lijkt een primitieve niet zo moeilijk meer... #strikvraagJe kunt dat weten omdat je de rekenregels van de logartime natuurlijk heel goed kent!Rekenregels voor machten en logaritmen WvR zaterdag 14 februari 2015 Re: Integreren ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallonog een vraagGeef primitieve van f(x)= eln(x)Dat geeft F= 1/2x2 + CHoe komt men aan die halveAls ik F' doe krijg ik daar x uit en geen eln(x)Kan ik daaruit concluderen dat eln(x)= x (x$>$0)Kun je mij de uitwerking hiervan laten zien aubgr edwardIntegreren edward Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 februari 2015
edward Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 februari 2015
Is $\eqalign{e^{ln(x)}}$ niet hetzelfde als $x$? In dat geval (en dat is het geval) lijkt een primitieve niet zo moeilijk meer... #strikvraagJe kunt dat weten omdat je de rekenregels van de logartime natuurlijk heel goed kent!Rekenregels voor machten en logaritmen WvR zaterdag 14 februari 2015
WvR zaterdag 14 februari 2015
©2001-2024 WisFaq