Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74573 

Re: Complex getal naar exponentieel

Hoi,

Bedankt voor je antwoord! Ik was op internet nog aan het zoeken naar voorbeelden en ik kwam dit voorbeeld tegen:...maar volgens de link die jij stuurde:
a$<$0 en b$>$=0 dan moet je + pi doen.

Maar hier doen ze pi- het antwoord van arctan. Moet je a en b in de arctan alleen positieve getallen invullen? Of als a of b negatief is, ook negatief?

ik had namelijk ook een ander voorbeeld waarbij

Z= -3+ j4
en het antwoord is 5·e^(j·4.069)

arctan(4/-3)=-0.927...
a$<$0 en b$>$=0 dan + pi
dus 2.2142, dit komt niet overeen met het antwoord, hoe kan dat?

Teun d
Student universiteit - dinsdag 23 december 2014

Antwoord

Op mijn rekenmachine geeft 5·e2,2142·i weldegelijk -3+4j.
En 5·e^(i·4.069) niet . Waar komt dat antwoord vandaan?

ldr
woensdag 24 december 2014

 Re: Re: Complex getal naar exponentieel 

©2001-2024 WisFaq