Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Complex getal naar exponentieel

Hoi,

ik heb bijvoorbeeld:
z= 0 + j2
en z= -1+5j

ik wil deze omzetten naar de vorm r·e^(j·theta)

ik gebruik steeds deze methode, maar die klopt dus niet. wat doe ik fout?

theta= arctan(5/-1)
r= √52+(-1)2

en dan invullen maar er komt voor theta vaak een andere waarde uit dan het antwoord?

kan iemand mij de goede methode vertellen?

Teun d
Student universiteit - dinsdag 23 december 2014

Antwoord

Dag Teun,
In principe doe je het wel goed. Er kunnen een paar dingen mis gaan.
Als z=a+bi (in de wiskunde gebruiken we meestal i, in de natuurkunde meestal j omdat daar i een andere betekenis kan hebben).
Dan geldt r=√(a2+b2) met haakjes.
theta=arctan(b/a), mits a$>$0. Daarbij moet je rekenmachine wel staan ingesteld op radialen.
Voor andere gevallen: zie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Complex_getal
Was dat het probleem?
Groeten,
Lieke.

ldr
dinsdag 23 december 2014

 Re: Complex getal naar exponentieel 

©2001-2024 WisFaq