\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74576 Re: Stelling dus er is nog een rechthoek in die grote rechthoek aan de rechterkant is UQ = 2m en de overstaande zijde TQ is 2m robina 2de graad ASO - dinsdag 23 december 2014 Antwoord Hallo Robina, Bedoel je misschien TP is 2m in plaats van TQ? Dan zou dit de figuur moeten zijn: De lange diagonaal NU kan je berekenen met de Stelling van Pythagoras: |NU|2 = 52 + 102 |NU| = Ö125 11,18 Verder zijn de driehoeken PSN en TUN gelijkvormig. Dus: |NS|:|NU| = |PN|:|TN| |NS|/Ö125 = 3/5 |NS| = 3/5Ö125 6,71 OK zo? GHvD dinsdag 23 december 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dus er is nog een rechthoek in die grote rechthoek aan de rechterkant is UQ = 2m en de overstaande zijde TQ is 2m robina 2de graad ASO - dinsdag 23 december 2014
robina 2de graad ASO - dinsdag 23 december 2014
Hallo Robina, Bedoel je misschien TP is 2m in plaats van TQ? Dan zou dit de figuur moeten zijn: De lange diagonaal NU kan je berekenen met de Stelling van Pythagoras: |NU|2 = 52 + 102 |NU| = Ö125 11,18 Verder zijn de driehoeken PSN en TUN gelijkvormig. Dus: |NS|:|NU| = |PN|:|TN| |NS|/Ö125 = 3/5 |NS| = 3/5Ö125 6,71 OK zo? GHvD dinsdag 23 december 2014
GHvD dinsdag 23 december 2014
©2001-2024 WisFaq