\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74561 Re: Tangens [tan/cos=csc(sec2-1)]·sin2+sin=tan·sec=tan/cos Herman Ouder - donderdag 18 december 2014 Antwoord Ik heb geen idee waar je naar toe wilt maar ik dacht zelf meer aan zoiets als dit: \eqalign{ & \frac{{\tan (x)}} {{\cos (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\tan (x)}} {{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cr} Voor sin(x)=0 klopt dit al... en als sin(x)\neq0 dan volgt: \eqalign{ & \frac{{\sin ^3 (x)}} {{\cos ^2 (x)}} + \frac{{\sin (x)\cos ^2 (x)}} {{\cos ^2 (x)}} = \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cr & \sin ^3 (x) + \sin (x)\cos ^2 (x) = \sin (x) \cr & \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1 \cr} Er zijn (zoals gewoonlijk) meer wegen die naar Rome leiden! WvR donderdag 18 december 2014 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
[tan/cos=csc(sec2-1)]·sin2+sin=tan·sec=tan/cos Herman Ouder - donderdag 18 december 2014
Herman Ouder - donderdag 18 december 2014
Ik heb geen idee waar je naar toe wilt maar ik dacht zelf meer aan zoiets als dit: \eqalign{ & \frac{{\tan (x)}} {{\cos (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\tan (x)}} {{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cr} Voor sin(x)=0 klopt dit al... en als sin(x)\neq0 dan volgt: \eqalign{ & \frac{{\sin ^3 (x)}} {{\cos ^2 (x)}} + \frac{{\sin (x)\cos ^2 (x)}} {{\cos ^2 (x)}} = \frac{{\sin (x)}} {{\cos ^2 (x)}} \cr & \sin ^3 (x) + \sin (x)\cos ^2 (x) = \sin (x) \cr & \sin ^2 (x) + \cos ^2 (x) = 1 \cr} Er zijn (zoals gewoonlijk) meer wegen die naar Rome leiden! WvR donderdag 18 december 2014
WvR donderdag 18 december 2014
©2001-2025 WisFaq