\require{AMSmath} Tangens Ik probeer te bewijzen dat:tan(x)/cos(x)·(sin(x))2 + sin(x) = tan(x)/cos(x).Het linkerlid is volgens mij gelijk aan sin(x)(tan(x))2 + 1). Maar hoe verder ? Herman Ouder - donderdag 18 december 2014 Antwoord Ik zou 's beginnen die $\eqalign{\tan(x)}$ te schrijven als $\eqalign{\frac{\sin(x)}{\cos(x)}}$:$\eqalign{ & \frac{{\tan (x)}}{{\cos (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\tan (x)}}{{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} \cr}$Helpt dat? WvR donderdag 18 december 2014 Re: Tangens ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik probeer te bewijzen dat:tan(x)/cos(x)·(sin(x))2 + sin(x) = tan(x)/cos(x).Het linkerlid is volgens mij gelijk aan sin(x)(tan(x))2 + 1). Maar hoe verder ? Herman Ouder - donderdag 18 december 2014
Herman Ouder - donderdag 18 december 2014
Ik zou 's beginnen die $\eqalign{\tan(x)}$ te schrijven als $\eqalign{\frac{\sin(x)}{\cos(x)}}$:$\eqalign{ & \frac{{\tan (x)}}{{\cos (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\tan (x)}}{{\cos (x)}} \cr & \frac{{\sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} \cdot \sin ^2 (x) + \sin (x) = \frac{{\sin (x)}}{{\cos ^2 (x)}} \cr}$Helpt dat? WvR donderdag 18 december 2014
WvR donderdag 18 december 2014
©2001-2024 WisFaq