Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Prijselasticiteit

Geachte,

Ik heb een vraag over de prijselasticiteit.
Gegeven is de vraagfunctie q= f(p)= kp-3met k$>$0;r$>$0)
Nu moet ik bewijzen dat de elasticiteit een constante functie is.
Eerst berekende ik hiervoor Y'
Y'= -rkp-r
Dan vulde ik in:
Ef(p) = -rkp-r/kp-3·X = r·p Dit is dus geen constante. Wat doe ik verkeerd?
Alvast Bedankt!

Mvg,
Philippe

Philip
Student universiteit België - zaterdag 13 december 2014

Antwoord

Je vraag rammelt aan alle kanten: in de definitie van $q$ zie ik geen $r$, daarnaast zijn $Y$ en $X$ niet gedefinieerd. Eerst de vraag beter formuleren.

kphart
zaterdag 13 december 2014

 Re: Prijselasticiteit 

©2001-2024 WisFaq