\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 74465 Re: Serie berekenen Bedankt!! Ik had er helemaal niet aan gedacht dat het zo ook kon, maar stel dat dit niet gegeven was, hoe moet het dan? M Student universiteit - vrijdag 5 december 2014 Antwoord De som van x=1 tot oneindig van 1/xp is gelijk aan $\zeta$(p)$\zeta$(p) is de Riemann zeta functie.Zie dit Wikipedia lemmaIn jouw geval is som van x=0 tot oneindig 1/(x+1)2 gelijk aan $\zeta$(2).En zoals je in Wikipedia kunt lezen komt hier $\pi$2/6 uit. hk vrijdag 5 december 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt!! Ik had er helemaal niet aan gedacht dat het zo ook kon, maar stel dat dit niet gegeven was, hoe moet het dan? M Student universiteit - vrijdag 5 december 2014
M Student universiteit - vrijdag 5 december 2014
De som van x=1 tot oneindig van 1/xp is gelijk aan $\zeta$(p)$\zeta$(p) is de Riemann zeta functie.Zie dit Wikipedia lemmaIn jouw geval is som van x=0 tot oneindig 1/(x+1)2 gelijk aan $\zeta$(2).En zoals je in Wikipedia kunt lezen komt hier $\pi$2/6 uit. hk vrijdag 5 december 2014
hk vrijdag 5 december 2014
©2001-2024 WisFaq