Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74336 

Re: Vectoren

Als ik nu (C-B) doe is het dan (4,1) - (2,1) dus het is (2,0) dan zei u tel A daarbij op (2,0)+(-1,4)=(-1,4)
Is dat juist ?

amber
2de graad ASO - maandag 17 november 2014

Antwoord

Dag Amber:
Gegeven was toch:
A(-1,4), B(2,0) en C(4,1).
Dan geldt,uitgedrukt in vectoren: (C-B)=(4-2,1-0)=(2,1).
En (A+(C-B))=(-1+2,4+1)=(1,5).
Daarmee verschuif je als het ware het lijnstukje BC naar A, zodat AD=BC en AD evenwijdig met BC.
Heb je het getekend??

ldr
woensdag 19 november 2014

©2001-2025 WisFaq