To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74334 

Re: Vectoren

hoi ...
ik snap u vb niet.. waarom moet ik A optellen

amber
2de graad ASO - zondag 16 november 2014

Antwoord

Dag Amber,
In het parallellogram ABCD is BC evenwijdig met AD en ook even lang.
Als je van B naar C gaat ga je 2 naar rechts (4-2=2) en 1 omhoog (1-0=1).
Dus datzelfde moet je ook doen om van A naar D te gaan.
Dus je moet 2 optellen bij de x-coordinaat van A en 1 bij de y-coordinaat van A.
In vectoren uitgedrukt: De vector van B naar C =(2,1) is gelijk aan de vector van A naar D, ofwel tel die vector op bij de vector A(-1,4).
Ik hoop dat het zo duidelijker is. Zo niet, vragen staat vrij.
Succes,
Lieke.

ldr
zondag 16 november 2014

 Re: Vectoren 

©2001-2025 WisFaq