Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74294 

Re: Complexe functie ontbinden in taylor series

In dit geval kom je uit op f(z) = -1/3sum(z/3)^n - 1/2sum(z/2)^n.

Dit is lastig samen te voegen tot 1 taylor serie toch?
Je kan dit schrijven als f(z) = -sum(z^n/3^(n+1)) - sum(z^n/2^(n+1)).
Maar dit voeg je nooit meer samen volgens mij

Donald
Student universiteit - woensdag 12 november 2014

Antwoord

Je tweede $-$ moet een $+$ zijn. Maar goed, je kunt de reeksen toch gewoon term voor term optellen?
$$
-\sum_{n=0}^\infty\frac{z^n}{3^{n+1}} + \sum_{n=0}^\infty\frac{z^n}{2^{n+1}} = \sum_{n=0}^\infty \left(\frac1{2^{n+1}}-\frac1{3^{n+1}}\right) z^n
$$

kphart
woensdag 12 november 2014

©2001-2025 WisFaq