\require{AMSmath} Vergelijking met deelstreep Hoe los ik de volgende vergelijking op?ik zou het namelijk niet weten. 3x-6/ 1+2x= 4 Pien H Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 29 oktober 2014 Antwoord Hallo Pien, Let op de haakjes! Ik denk dat je bedoelt: (3x-6)/(1+2x) = 4 Dan links en rechts van het is-gelijk-teken vermenigvuldigen met (1+2x). Je krijgt dan: 3x-6 = 4(1+2x) Rechts haakjes wegwerken, dan lukt het verder wel, denk ik. GHvD woensdag 29 oktober 2014 Re: Vergelijking met deelstreep ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende vergelijking op?ik zou het namelijk niet weten. 3x-6/ 1+2x= 4 Pien H Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 29 oktober 2014
Pien H Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 29 oktober 2014
Hallo Pien, Let op de haakjes! Ik denk dat je bedoelt: (3x-6)/(1+2x) = 4 Dan links en rechts van het is-gelijk-teken vermenigvuldigen met (1+2x). Je krijgt dan: 3x-6 = 4(1+2x) Rechts haakjes wegwerken, dan lukt het verder wel, denk ik. GHvD woensdag 29 oktober 2014
GHvD woensdag 29 oktober 2014
©2001-2024 WisFaq