Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hyperbool tekenen

heey mensen,

Ik ben nu met wiskunde D bezig met een hoofdstuk over cirkels, ellipsen en hyperbolen/parabolen. Is er misschien ook een mogelijkheid om een hyperbool van de functie x2-y2=1 of -1 te tekenen op je rekenmachine, bijvoorbeeld in de parametric mode? Dat zou ik wel fijn vinden, want dan weet ik ongeveer wat ik bereken

peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 25 oktober 2014

Antwoord

Je kunt $x^2-y^2=1$ of $x^2-y^2=-1$ naar $x$ of $y$ oplossen en die uitdrukkingen gebruiken om de grafieken te plotten.
Bijvoorbeeld: $x=\sqrt{1+y^2}$ of $y=\sqrt{x^2-1}$ voor de eerste.
Je kunt ook hyperbolische functies gebruiken, zie de link

Zie Wikipedia: hyperbolische functie

kphart
zaterdag 25 oktober 2014

 Re: Hyperbool tekenen 

©2001-2024 WisFaq