Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 74068 

Re: Baan van voorwerp

Oke, ik zie dat dat zo is. Alleen mijn vraag is waarom dat mag?

Kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 oktober 2014

Antwoord

Bedoel je deze rekenregel:
$$
\left(\frac xv\right)^2=\frac{x^2}{v^2}
$$
Er staat links $x\cdot v^{-1}\cdot x\cdot v^{-1}$ en rechts $x\cdot x\cdot v^{-1}\cdot v^{-1}$; de binnenste $x$ en $v^{-1}$ mag je omwisselen wegens de commutativiteit van de vermenigvuldiging.

kphart
maandag 13 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq