Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Baan van voorwerp

In mijn natuurkundeboek staat het volgende omschreven:

y = h - 1/2 · g · (x/v)2
wordt
y = h - (g/2v2) · x2

Ik kwam er alleen niet uit waarom dit zo is.

Kim
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 13 oktober 2014

Antwoord

Zo te zien staat er
$$
y=h - \frac12\cdot g\cdot\left(\frac xv\right)^2
$$
het lijkt er op dat de $2$ en de $v^2$ onder de $g$ geschoven zijn:
$$
y=h - \left(\frac{g}{2v^2}\right)\cdot x^2
$$
De rechterkant is niet wezenlijk veranderd.

kphart
maandag 13 oktober 2014

 Re: Baan van voorwerp 

©2001-2024 WisFaq