Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 53484 

Re: Vlakke meetkunde

Kan mij ook iemand hiermee aan het bewijs helpen? Ik ben al 2 dagen aan het puzzelen...

Co
Student hbo - zaterdag 27 september 2014

Antwoord

q73972img1.gif

Dag Co,
Misschien helpt dit plaatje.
De rode lijnstukjes zijn van gelijke lengte omdat QC werd geroteerd om A. Ook de blauwe lijnstukjes zijn van gelijke lengte.
Dus driehoek AQC en APB zijn congruent. Dus ook hoek QAC=hoek PAB en dus ook QAP en CAB. Gevolg: CAB=QAP=60 graden en CA=BA, dus driehoek ABC is gelijkzijdig.
Nog vragen, laat maar weten.
Lieke.

ldr
zondag 5 oktober 2014

©2001-2024 WisFaq