\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 73960 Re: Hoelang voordat er 5000 inwoners zijn Hallo, ik bedoelde na hoeveel jaar die 2 formules bij elkaar 5000 waren. Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014 Antwoord OK, is dat de bedoeling. Dat gaat als volgt: Het totaal aantal inwoners is: Ntotaal = 18t + 2100 + 30t + 1800 Dit kan je herschrijven tot: Ntotaal = 18t + 30t + 2100 + 1800 Ntotaal = 48t + 3900 Dan volg je de methode uit mijn vorige antwoord: 5000 = 48t + 3900 1100 = 48t t = 1100/48 $\approx$ 22,9 jaar OK zo? GHvD donderdag 25 september 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik bedoelde na hoeveel jaar die 2 formules bij elkaar 5000 waren. Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014
Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014
OK, is dat de bedoeling. Dat gaat als volgt: Het totaal aantal inwoners is: Ntotaal = 18t + 2100 + 30t + 1800 Dit kan je herschrijven tot: Ntotaal = 18t + 30t + 2100 + 1800 Ntotaal = 48t + 3900 Dan volg je de methode uit mijn vorige antwoord: 5000 = 48t + 3900 1100 = 48t t = 1100/48 $\approx$ 22,9 jaar OK zo? GHvD donderdag 25 september 2014
GHvD donderdag 25 september 2014
©2001-2024 WisFaq