\require{AMSmath} Hoeveel jaren duurt het voordat er in totaal 5000 inwoners zijn? N= 18t + 2100N= 30t + 1800t is in jaren.Hoeveel jaren duurt het voordat er in totaal 5000 inwoners zijn. Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014 Antwoord Ik neem aan dat N het aantal inwoners is. Dan gaat het bij de eerste vergelijking als volgt:N = 18t + 2100Voor N de waarde 5000 invullen:5000 = 18t + 2100Links en rechts van het is-gelijk-teken 2100 aftrekken:2900 = 18tLinks en rechts van het is-gelijk-teken delen door 18:2900/18 = t161,11 = tDus na 161,11 jaar zijn er 5000 inwoners.Kan je nu zelf de tweede vergelijking oplossen? GHvD woensdag 24 september 2014 Re: Hoelang voordat er 5000 inwoners zijn ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
N= 18t + 2100N= 30t + 1800t is in jaren.Hoeveel jaren duurt het voordat er in totaal 5000 inwoners zijn. Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014
Huuhie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 24 september 2014
Ik neem aan dat N het aantal inwoners is. Dan gaat het bij de eerste vergelijking als volgt:N = 18t + 2100Voor N de waarde 5000 invullen:5000 = 18t + 2100Links en rechts van het is-gelijk-teken 2100 aftrekken:2900 = 18tLinks en rechts van het is-gelijk-teken delen door 18:2900/18 = t161,11 = tDus na 161,11 jaar zijn er 5000 inwoners.Kan je nu zelf de tweede vergelijking oplossen? GHvD woensdag 24 september 2014
GHvD woensdag 24 september 2014
©2001-2024 WisFaq