Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Matrices

Beste,

Ik zit en beetje vast met mijn taak over matrices graag een beetje hulp.

Je moet dus aantonen dat A regulier is als 7A2+6A= In met A Î $\mathbf{R}$ n·n
En daarop moet je ook nog een de inverse matrix van A bereken.
Ik weet ondertussen dat als A regulier is dat A inverteerbaar is.
Ik dacht dan dat je A de matrix in de vergelijking moest invullen maar er staat geen matrix gegeven?
Dus ik snap er nu echt niets meer van graag een beetje hulp.

Alvast bedankt!

Sofie
3de graad ASO - zaterdag 13 september 2014

Antwoord

Je moet een inverse voor $A$ vinden; kijk nog eens goed naar de gegeven vergelijking: $7A^2+6A=I_n$, als je $A$ buiten de haakjes haalt staat er
$$
A(7A+6I_n)=I_n
$$
zie je nu een inverse?

kphart
zaterdag 13 september 2014

 Re: Matrices  

©2001-2025 WisFaq