Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Taartjes kiezen

Er zijn 2 jongens en 1 meisje die mogen taartjes kiezen. Ze kiezen uit 9 verschillende taartjes. Op hoeveel manieren kunnen ze hun keuze maken als je weet dat het meisje er 2 mag kiezen en de jongens elk 1. Met combinaties kom ik op 3024 en met variaties op 2592. Ik ben niet zeker welke te gebruiken. Mvg.

jessy
Ouder - vrijdag 22 augustus 2014

Antwoord

In zo'n geval 'terug naar de basis'. De eerste jongen kan kiezen uit 9 taartjes, de tweede uit 8 en het meisje kan dat nog 2 taartjes kiezen uit 7. Het totaal aantal mogelijkheden is:

$
9 \cdot 8 \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
7 \\
2 \\
\end{array}} \right)
$

Meer moet het niet zijn...

WvR
vrijdag 22 augustus 2014

 Re: Taartjes kiezen 
 Re: Taartjes kiezen 

©2001-2024 WisFaq