\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 73668 Re: Een vergelijking met logaritmen In het eerste deeltje is het log x gedeeld door log 5+ log x, waarbij log 5 + log x volledig in de noemer staan... sarah Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2014 Antwoord Gegeven:$\large\frac{{\log x}}{{\log 5 + \log x}} + 21\left( {\frac{{\log x}}{{8\log 5}}} \right) = \frac{1}{2}$Vermenigvuldigen met $log5$ geeft:$\large\frac{{\log 5 \cdot \log x}}{{\log 5 + \log x}} + 21\left( {\frac{{\log x}}{8}} \right) = \frac{1}{2}\log 5$...en ik weet niet of je daar veel mee opschiet. Ik denk dat je beter links gelijknamig kunt maken? Of de tweede term naar de rechterkant en dan gelijknamig maken? Kruislingsvermenigvuldigen?Of hoe zou jij dat doen? WvR dinsdag 12 augustus 2014 Re: Re: Een vergelijking met logaritmen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
In het eerste deeltje is het log x gedeeld door log 5+ log x, waarbij log 5 + log x volledig in de noemer staan... sarah Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2014
sarah Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 12 augustus 2014
Gegeven:$\large\frac{{\log x}}{{\log 5 + \log x}} + 21\left( {\frac{{\log x}}{{8\log 5}}} \right) = \frac{1}{2}$Vermenigvuldigen met $log5$ geeft:$\large\frac{{\log 5 \cdot \log x}}{{\log 5 + \log x}} + 21\left( {\frac{{\log x}}{8}} \right) = \frac{1}{2}\log 5$...en ik weet niet of je daar veel mee opschiet. Ik denk dat je beter links gelijknamig kunt maken? Of de tweede term naar de rechterkant en dan gelijknamig maken? Kruislingsvermenigvuldigen?Of hoe zou jij dat doen? WvR dinsdag 12 augustus 2014
WvR dinsdag 12 augustus 2014
©2001-2024 WisFaq