Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Exponentiële Functies

Beste,

Graag had ik vernomen of iemand me kan vertellen wat de voorwaarden zijn om volgende vergelijking op te lossen.
Is het ook mogelijk even toe te lichten vanwaar of waarom deze voorwaarde gelden?

f(x)u(x)=f(x)v(x)

mvg

Thim
Iets anders - maandag 4 augustus 2014

Antwoord

De enige voorwaarde die ik zie is: even nadenken en de logaritme nemen. Dan krijg je $u(x)\log f(x) = v(x)\log f(x)$ en dat wordt $(u(x)-v(x))\log f(x)=0$.

kphart
maandag 4 augustus 2014

 Re: Exponentiële Functies 

©2001-2024 WisFaq