Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Los op: sin(4x) - cos(3x) + sin(2x) - cos(x)

= sin(4x)+sin(2x) - (cos(3x)+cos(x))
= 2sin(3x)·cosx - 2cos(2x)·cos(x)
= 2cos(x) · (sin(3x)-cos(2x))

En hierna zit ik vast. Want ook al gebruik ik verder Simpson, dan wordt mijn formule juist nog complexer... Wie kan helpen?

Tom
3de graad ASO - woensdag 18 juni 2014

Antwoord

Beste Tom,

Je zegt 'oplossen', maar er staat geen vergelijking...

Als je de nulpunten zoekt, heb je hiermee goede stappen gezet. Nu staat er immers een product en dat wordt 0 wanneer minstens een van beide factoren 0 wordt, dus wanneer cos(x) = 0 geldt of wanneer sin(3x) = cos(2x) geldt.

Gebruik voor die laatste vergelijking complementaire hoeken om bijvoorbeeld te herleiden naar de vorm cos(...) = cos(...), dus: sin(3x) = cos(\pi/2-3x).

Kan je zo verder?

mvg,
Tom

td
woensdag 18 juni 2014

 Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2025 WisFaq