Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73212 

Re: Re: Vergelijkingen en stelsels

Het probleem stelde zich bij het verdelen van een gemeenschappelijke ruimte in een appartementsgebouw. Zodanig dat ieder een gelijke en zo groot mogelijke ruimte ter beschikking krijgt. Ook met 1 zo lang mogelijke zijde aan de muurkant. De ruimte meet 8,28m lang op 3,85m breed met een deuropening midden in de langste zijde, vanwaar die maat 3,5m. In het midden een zo klein mogelijke gang van 1m breedte. Ondertussen vond ik de formule terug voor de vierkantsvergelijking. Echter krijg ik een negatieve determinant. Ik vermoed ergens een telfout?? Dus ik ga eens herbeginen deze avond. Ik stuur het u dan door als ik het vind.
Ik ben 68 en het is allemaal zo lang geleden die dingen.
Voor de sport dus. Groeten en dank, Marc

Seeuws
Iets anders - woensdag 28 mei 2014

Antwoord

Beste,

Als het u slechts om de antwoorden gaat, dan kan ik u deze best geven.

$
\begin{array}{l}
a = 1,202082669 \\
b = 3,5 \\
c = 1,588905096 \\
d = 2,647917331 \\
e = 2,553094905 \\
f = 1,647917331 \\
3,5a = 4,207289342 \\
cd = 4,207289342 \\
ef = 4,207289342 \\
c + e = 4,142000001 \\
d + a = 3,85 \\
f + a = 2,85 \\
\end{array}
$

Zo, dat scheelt u dan een hoop gedoe denk ik.
mvg DvL

DvL
woensdag 28 mei 2014

 Re: Re: Re: Vergelijkingen en stelsels 

©2001-2024 WisFaq