Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73208 

Re: Vergelijkingen en stelsels

Zal ik eens herbeginnen (in meter ipv mm):
3,500a = cd = ef
c + e = 4,142
d + a = 3,850
f + a = 2,850

hieruit haal ik:

3,5a/3,85-a + 3,8a/ 2,85-a = 4.142
maar dan lukt het niet verder

Seeuws
Iets anders - dinsdag 27 mei 2014

Antwoord

De opdracht is ineens anders? b is plotseling verandert in 3,5? Hoe dat zo?

Uitgaande dat b plotseling 3,5 is is een handige stap om links en recht te vermenigvuldigen met (3,85-a)(2,85-a) en uitwerken. Maar ik waarschuw je alvast, je gaat dan heel vervelende getallen tegenkomen en handmatig is het vrijwel niet te doen. ( en zal ik dus ook niet doen).

Waar komt de vraag vandaan als ik vragen mag?

mvg DvL

DvL
dinsdag 27 mei 2014

 Re: Re: Vergelijkingen en stelsels 

©2001-2024 WisFaq