Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73187 

Re: Re: Re: Helling raaklijn en baansnelheid

Maar ik zie een verticale raaklijn, die hoort dan bij het keerpunt (-3√3,3) dus bij t=$-\frac{1}{3}\pi$ = 1$\frac{2}{3}\pi$ en het keerpunt(0,-6) hoort bij t=$\pi$ als je dit vervolgens op dezelfde manier bereken, krijg ik een rare uitkomst, ik vraag me af of de helling dan wel in dat keerpunt te berekenen is. Dus (sorry) maar ik kan het niet raden..

Yvette
Iets anders - dinsdag 27 mei 2014

Antwoord

De helling $\frac{\Delta y}{\Delta x}$ van een verticale lijn is niet gedefinieerd. Je zou kunnen zeggen dat de helling 'oneindig' is. Als je een klein stapje naar rechts gaat ($\Delta x$) dan moet je oneindig omhoog of omlaag ($\Delta y$). Ik zou 'gewoon' zeggen dat de helling is het 'derde keerpunt' oneindig is en dan klaar.

WvR
dinsdag 27 mei 2014

©2001-2025 WisFaq