Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73167 

Re: Re: Helling raaklijn en baansnelheid

Maar voor mijn andere berekende t-waarden (zie vorige vraag), moet ik daar ook de helling van berekenen omdat je ook meer dan 1 keerpunt hebt? Of heb je maar 1 helling die hetzelfde is?
Dit vroeg ik me af, omdat als ik het ook voor de andere t-waarden bereken op dezelfde manier, op rare waarden uitkom.

Yvette
Iets anders - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Ik heb voor jou de helling uitgerekend voor t=-\frac{1}{3}\pi of eigenlijk voor t=1\frac{2}{3}\pi:

q73187img1.gif

Je had zelf de helling al uitgerekend voor t=\frac{1}{3}\pi, weliswaar op de verkeerde manier maar wel met het goede antwoord.

Voor het derde keerpunt (0,-6) kan je wel raden wat de helling is denk ik...

WvR
maandag 26 mei 2014

 Re: Re: Re: Helling raaklijn en baansnelheid 

©2001-2025 WisFaq