Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73164 

Re: Re: Een kansverdeling

Heel hartelijk dank voor uw waardering: 'Mooi!' Maar heb ik gelijk wanneer ik zeg, dat het erop lijkt, dat het een verschoven binomiale verdeling is:

P(X=k) = (n-1)!*p^(k-1)*(1-p)^(n-k)/((k-1)!*(n-k)!)

waarbij k = 1, 2, ..., n en n = 9 en p = 1/4?

Ad van
Iets anders - maandag 26 mei 2014

Antwoord

Dat "Mooi" ging over de simulaties. De kansverdeling klopt waarschijnlijk niet; het kiezen van de posities voor de a's en het verdelen van de andere letters geeft veel meer variatie; in antwoord op Uw latere vraag heb ik een begin van de rij der kansen gegeven.

Zie Uitgebreider antwoord

kphart
maandag 2 juni 2014

©2001-2024 WisFaq