Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 73015 

Re: Differentiaalvergelijking oplossen

(1/y+1)/1dy = (1/x-1)/1dx
(1/y)+1dy = (1/x)-1dx
ln(y)+y = ln(x)-x
Klopt dit zo? Of moet of kan ik nog verder met uitwerken? Kunt u mij dan aub helpen? Ik probeer het te begrijpen.

Yvette
Iets anders - donderdag 15 mei 2014

Antwoord

Bijna, er moet nog een integratieconstante bij:
$$
\ln y + y = \ln x - x + C
$$Dit is de volledige impliciete oplossing (je kunt $y$ verder niet als functie van $x$ schrijven).

kphart
vrijdag 16 mei 2014

©2001-2024 WisFaq