Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentiaalvergelijking oplossen

Hallo, ik moet de volgende differentiaalvergelijking oplossen:
(1+y)x dy=y(1-x)dx ik zie wel dat x dy = y dx alleen heb je nu nog wat er tussen de haakjes staat over. Ik heb geen idee hoe ik hiermee verder moet, zou u mij aub kunnen helpen met bijv. een beginnetje, zodat ik hiermee verder kan?

Yvette
Iets anders - donderdag 15 mei 2014

Antwoord

Variabelen scheiden:
$$
\frac{1+y}y\,\mathrm{d}y=\frac{1-x}x\,\mathrm{d}x
$$

kphart
donderdag 15 mei 2014

 Re: Differentiaalvergelijking oplossen 

©2001-2024 WisFaq