Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

Ik moet de integraal bepalen van: 3wortel x dx. Zelf kom ik tot het volgende:

3wortel x kan je schrijven als: x1/3.
1/1/3+1 x^1/3+1 = 1/$\frac{4}{3}$ x^$\frac{4}{3}$ = (3/4)x^$\frac{4}{3}$+ C.
Echter moet er als antwoord uitkomen: (3/4)x 3wortel x + C.
Wat mis ik of gaat niet helemaal juist?

Solido
Student hbo - woensdag 14 mei 2014

Antwoord

Beste,

$
\begin{array}{l}
\int {ax^p = \frac{a}{{p + 1}}} x^{p + 1} \\
p \ne - 1 \\
\int {x^{\frac{1}{3}} = \frac{1}{{\frac{1}{3} + 1}}x^{\frac{1}{3} + 1} = \frac{3}{4}x^{\frac{4}{3}} + c} \\
\end{array}
$

DvL
woensdag 14 mei 2014

 Re: Integreren 

©2001-2024 WisFaq