Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Voorbeelden I

Waarom is het bij het negatieve voorbeeld van $sin(x)=1\frac{1}{6}\pi$? Je moet toch $2\pi--\frac{1}{6}\pi$ doen dus dan is het toch $2\pi+\frac{1}{6}\pi$=$2\frac{1}{6}\pi$?

josine
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 12 mei 2014

Antwoord

Ik denk dat het idee is dat je weet dat $sin(\frac{1}{6}\pi)$ gelijk is aan $\frac{1}{2}$. Dus als $sin(x)=-\frac{1}{2}$ dan is $sin(x)=-sin(\frac{1}{6}\pi)$. Je weet ook dat $-sin(x)$ gelijk is aan $sin(-x)$, zodat $sin(x)=sin(-\frac{1}{6}\pi)$.

Wat jij doet klopt niet denk ik. Misschien bedoel je $2\pi-\frac{1}{6}\pi$?

WvR
maandag 12 mei 2014

 Re: Voorbeelden I 

©2001-2024 WisFaq