\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72619 Re: Re: Re: Keerpunten berekenen 4cos(2t)+4cos(t)=0 geeft:cos(2t)+cos(t)=02cos2(t)+cos(t-1)=0cos(t)=-1 v cos (t)=0,5Hieruit volgt: t=\pi+k·2\pi v t= 1/3\pi+k·2\pi v t= -1/3\pi+k·2\piKeerpunten: (-2,0), (2,3√3) en (2,-3√3). Doe ik dit zo goed of moet ik t anders doen? Zou u me dan aub willen helpen? Yvette Iets anders - maandag 12 mei 2014 Antwoord Het lijkt er op:4cos(2t)+4cos(t)=04sin(2t)-4sin(t)=0Beide vergelijkingen oplossen geeft:t=... (1)t=... (2)Zoeken naar de gemeenschappelijke waarden van t bij de oplossingen bij (1) en (2) tussen 0 en 2\pi geeft dan:t=-1/3\pi, t=1/3\pi of t=\pi.Je moet dan de t invullen in de oorspronkelijke formules!t=\pi bijvoorbeeld geeft dan:x(\pi)= 4sin(\pi)+2sin(2\pi)=0y(\pi)= 4cos(\pi)-2cos(2\pi)=-6Dat geeft (0,-6).Net zo voor t=-1/3\pi en t=1/3\pi. Je krijgt dan:(-3√3,3) en (3√3,3) WvR maandag 12 mei 2014 Re: Re: Re: Re: Keerpunten berekenen ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
4cos(2t)+4cos(t)=0 geeft:cos(2t)+cos(t)=02cos2(t)+cos(t-1)=0cos(t)=-1 v cos (t)=0,5Hieruit volgt: t=\pi+k·2\pi v t= 1/3\pi+k·2\pi v t= -1/3\pi+k·2\piKeerpunten: (-2,0), (2,3√3) en (2,-3√3). Doe ik dit zo goed of moet ik t anders doen? Zou u me dan aub willen helpen? Yvette Iets anders - maandag 12 mei 2014
Yvette Iets anders - maandag 12 mei 2014
Het lijkt er op:4cos(2t)+4cos(t)=04sin(2t)-4sin(t)=0Beide vergelijkingen oplossen geeft:t=... (1)t=... (2)Zoeken naar de gemeenschappelijke waarden van t bij de oplossingen bij (1) en (2) tussen 0 en 2\pi geeft dan:t=-1/3\pi, t=1/3\pi of t=\pi.Je moet dan de t invullen in de oorspronkelijke formules!t=\pi bijvoorbeeld geeft dan:x(\pi)= 4sin(\pi)+2sin(2\pi)=0y(\pi)= 4cos(\pi)-2cos(2\pi)=-6Dat geeft (0,-6).Net zo voor t=-1/3\pi en t=1/3\pi. Je krijgt dan:(-3√3,3) en (3√3,3) WvR maandag 12 mei 2014
WvR maandag 12 mei 2014
©2001-2025 WisFaq