Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72845 

Re: Vergelijking

Nee

zoë
Overige TSO-BSO - dinsdag 6 mei 2014

Antwoord

Wat nee? Nee bakker!

$e+s=27$ |2x|
$4e+2s=84$ |1x|

$2e+2s=54$ (1)
$4e+2s=84$ (2)

Trek (1) van (2) af:

$2e=30$
$e=15$

Invullen geeft:

$e=15$
$s=12$

Zoiets?

Maar er is een leukere oplossing!

Voor 27 beesten heb je in ieder geval 2 poten nodig. Je hebt 54 poten nodig om alle beesten 2 poten te geven. Je hebt dan nog 30 poten over. Daar kan je dan 15 everzwijnen mee maken. Dus 15 everzwijnen en 12 struisvogels.

Maar als je goed kijkt is dat eigenlijk hetzelfde...

WvR
dinsdag 6 mei 2014

©2001-2024 WisFaq