Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72752 

Re: Re: Korting

uit A kan je 5;10;10 trekken $\to$ 3/4
uit B enkel 20 $\to$ 1/3
uit C enkel 20 $\to$ 1/4

3/4 · 1/3 · 1/4 = 1/16

dacht ik :)

Stof
3de graad ASO - dinsdag 22 april 2014

Antwoord

Ah, nu begrijp ik wat je bedoelt. Jij berekent (op zich terecht) dat voor een klant geldt:

P(k=45 of k=50) = 1/16

Jij berekent dan als volgt de kans op een totale korting van 145 of 150 Euro:

P(k=50)×P(k=50)×P(k=45 of k=50)×C(3,1)

Met die laatste C(3,1) geef je aan dat er drie mogelijke volgordes zijn. Dat geldt wel voor de combinatie (50, 50, 45), maar niet voor de combinatie (50, 50, 50). Voor deze laatste combinatie is er maar één mogelijke volgorde, jij telt deze drie keer mee.

Je moet de kansen op de combinaties (50, 50, 50) en (50, 50, 45) dus apart uitrekenen en optellen.

OK zo?

GHvD
vrijdag 25 april 2014

©2001-2024 WisFaq