Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72616 

Re: Keerpunten berekenen

Ja, dat klopt.
x(t)= 4 sin(t)+ 2sin(2t).
Deze heb ik zo opgelost:
x'(t)=4cos(t)+ 2cos(2t)·2
x'(t)= 4cos(t)+ 4cos(2t)=0 geeft
cos(t)+cos(2t)=0 en dus
2 cos2(t)+cos(t)-1=0, zodat cos(t) = -1 en cos(t)=0,5

Yvette
Iets anders - vrijdag 28 maart 2014

Antwoord

Die x(t)=4sin(t)+2sin(2t) hoort er wel bij! Voor keerpunten geldt:

$\large\frac{dx}{dt}$=0 en $\large\frac{dy}{dt}$=0

Je moet dus op zoek naar waarden voor t waarvoor x'(t)=0 en y'(t)=0.



Zou dat lukken?

WvR
vrijdag 28 maart 2014

 Re: Re: Keerpunten berekenen 

©2001-2025 WisFaq