Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 72312 

Re: Re: Binomiaalgetallen 4

...en als ik het dan uitgeschreven zie lijkt het weer zo gemakkelijk. Ik begrijp niet hoe je tot het inzicht komt om die (n-2)!/(n-p)!p! als gemeenschappelijke factor te bekijken.

Maarte
3de graad ASO - dinsdag 18 februari 2014

Antwoord

Allereerst kan je zien dat $(n-2)!$ een factor is die je buiten haakjes kan halen. Ik weet ook dat ik naar $\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ moet, dus hoe dan ook zou 't leuk zijn als ik alle noemers naar ${(n - p)! \cdot p!}$ zou kunnen praten en wat denk je... dat kan op een paar laatste en één-na-laatste termen nog lukken ook misschien...

Kortom: als je 'vast loopt' moet je altijd even kijken waarnaar je ook alweer op weg was...

WvR
dinsdag 18 februari 2014

 Re: Re: Re: Binomiaalgetallen 4 

©2001-2024 WisFaq