\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72311 Re: Binomiaalgetallen 4 Tja, ik schrijf het uit maar voorlopig zie ik het niet...ik blijf zoeken. Geen speciale manipulatie nodig dus? Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014 Antwoord $\left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ p \\\end{array}} \right) + 2 \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ {p - 2} \\\end{array}} \right)$$\Large\begin{array}{l} \frac{{(n - 2)!}}{{(n - 2 - p)! \cdot p!}} + \frac{{2(n - 2)!}}{{(n - 2 - (p - 1))! \cdot (p - 1)!}} + \frac{{(n - 2)!}}{{(n - 2 - (p - 2)! \cdot (p - 2)!}} \\ \frac{{(n - 2)!}}{{(n - p - 2)! \cdot p!}} + \frac{{2(n - 2)!}}{{(n - p - 1)! \cdot (p - 1)!}} + \frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot (p - 2)!}} \\ \end{array}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {\left( {n - p - 1} \right)(n - p) + 2p(n - p) + p(p - 1)} \right\}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {n^2 - n} \right\}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {n(n - 1)} \right\}$$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ WvR zondag 16 februari 2014 Re: Re: Binomiaalgetallen 4 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Tja, ik schrijf het uit maar voorlopig zie ik het niet...ik blijf zoeken. Geen speciale manipulatie nodig dus? Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
Maarte 3de graad ASO - zondag 16 februari 2014
$\left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ p \\\end{array}} \right) + 2 \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ {p - 1} \\\end{array}} \right) + \left( {\begin{array}{*{20}c} {n - 2} \\ {p - 2} \\\end{array}} \right)$$\Large\begin{array}{l} \frac{{(n - 2)!}}{{(n - 2 - p)! \cdot p!}} + \frac{{2(n - 2)!}}{{(n - 2 - (p - 1))! \cdot (p - 1)!}} + \frac{{(n - 2)!}}{{(n - 2 - (p - 2)! \cdot (p - 2)!}} \\ \frac{{(n - 2)!}}{{(n - p - 2)! \cdot p!}} + \frac{{2(n - 2)!}}{{(n - p - 1)! \cdot (p - 1)!}} + \frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot (p - 2)!}} \\ \end{array}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {\left( {n - p - 1} \right)(n - p) + 2p(n - p) + p(p - 1)} \right\}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {n^2 - n} \right\}$$\Large\frac{{(n - 2)!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ $\left\{ {n(n - 1)} \right\}$$\Large\frac{{n!}}{{(n - p)! \cdot p!}}$ WvR zondag 16 februari 2014
WvR zondag 16 februari 2014
©2001-2024 WisFaq