\require{AMSmath} Productregel f(x)= x2(2x-8)4Laat zien dat f'(x)= (2x-8)3(12x2-16x)Volgens mij moet dat zijn;2x.(2x-8)4 + x2.8(2x-8)3Als ik dit herleid kom ik niet uit op het gegeven antwoordKan iemand mij dat voor doen aub.Tevens wordt gevraagd; voor welke waarden van k heeft f(x)=k precies vier oplossingen.vr.gr. edwardProductregel edward Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 januari 2014 Antwoord 1.Je kunt bij 2x(2x-8)4+x2·8(2x-8)3 de factor (2x-8)3 buiten haakjes halen:2x(2x-8)4+x2·8(2x-8)3(2x-8)3(2x(2x-8)+8x2)(2x-8)3(4x2-16x+8x2)(2x-8)3(12x2-16x)2.Plot de grafiek. Kennelijk heb je de extremen nodig, maar daar was natuurlijk de afgeleide voor!...en dan alvast in een handige vorm. WvR maandag 27 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)= x2(2x-8)4Laat zien dat f'(x)= (2x-8)3(12x2-16x)Volgens mij moet dat zijn;2x.(2x-8)4 + x2.8(2x-8)3Als ik dit herleid kom ik niet uit op het gegeven antwoordKan iemand mij dat voor doen aub.Tevens wordt gevraagd; voor welke waarden van k heeft f(x)=k precies vier oplossingen.vr.gr. edwardProductregel edward Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 januari 2014
edward Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 januari 2014
1.Je kunt bij 2x(2x-8)4+x2·8(2x-8)3 de factor (2x-8)3 buiten haakjes halen:2x(2x-8)4+x2·8(2x-8)3(2x-8)3(2x(2x-8)+8x2)(2x-8)3(4x2-16x+8x2)(2x-8)3(12x2-16x)2.Plot de grafiek. Kennelijk heb je de extremen nodig, maar daar was natuurlijk de afgeleide voor!...en dan alvast in een handige vorm. WvR maandag 27 januari 2014
WvR maandag 27 januari 2014
©2001-2024 WisFaq