\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 72062 Re: Oppervlakte van driehoek in andere driehoek Hoe kan ik nu MN berekenen? En kan ik de 3 tussen haakjes echt gebruiken als getal 3 of moet ik dat nog steeds als verhouding zien? Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2014 Antwoord Bij gelijkvormige driehoeken gaat het toch om verhoudingen? Dus maak een verhoudingstabel:$\Delta$DBCDBDCBC$\Delta$MBNMBMNBN$\Delta$DBC...DC=8(4)$\Delta$MBN...MN=?(3)Zou 't dan lukken?Zie ook oppervlakte van vlakke figuren WvR zondag 19 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik nu MN berekenen? En kan ik de 3 tussen haakjes echt gebruiken als getal 3 of moet ik dat nog steeds als verhouding zien? Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2014
Atena Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2014
Bij gelijkvormige driehoeken gaat het toch om verhoudingen? Dus maak een verhoudingstabel:$\Delta$DBCDBDCBC$\Delta$MBNMBMNBN$\Delta$DBC...DC=8(4)$\Delta$MBN...MN=?(3)Zou 't dan lukken?Zie ook oppervlakte van vlakke figuren WvR zondag 19 januari 2014
WvR zondag 19 januari 2014
©2001-2024 WisFaq