Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte van driehoek in andere driehoek

Hallo,

Hoe kun je te werk gaan als je de oppervlakte van een hoek, in een andere hoek moet berekenen? De driehoek is geen bekende driehoek.. Bijvoorbeeld: driehoek ABC met AB = 10 en CD=8 het punt N ligt op BC zo, dat BN = $\frac{3}{4}$ van BC. Nu wordt de oppervlakte van ANC gevraagd. Ik heb echt geen idee wat ik nu moet doen..

Atena
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 19 januari 2014

Antwoord

q72062img1.gif
Gegeven is $\Delta$ABC met AB=10 en hoogte CD=8. Het punt N ligt op BC zo, dat BN=$\frac{3}{4}$BC. Bereken de oppervlakte van driehoek ANC.

Getal en Ruimte HAVO wiskunde B deel 1 10e editie


Je kent de oppervlakte van $\Delta$ABC. Je wilt de oppervlakte van $\Delta$ANC weten. Het zou handig zijn om de oppervlakte van $\Delta$ABN zou weten. Teken een hulplijn MN (de hoogtelijn van $\Delta$ABN) en bereken de hoogte van $\Delta$ABN.

q72062img2.gif
Je kent de basis van $\Delta$ABN en als je de hoogte kent van $\Delta$ABN dan weet je de oppervlakte en dan kan je de oppervlakte van $\Delta$ANC berekenen.

Zou dat kunnen?

Tip
Ga op zoek naar gelijkvormige driehoeken.

WvR
zondag 19 januari 2014

 Re: Oppervlakte van driehoek in andere driehoek 

©2001-2024 WisFaq