\require{AMSmath} Machten herleiden Herleid tot een vorm waarbij zoveel mogelijk buiten het wortelteken word gehaald:c2:3√c8Kun je mij uitleggen hoe je hem berekent wat je doet met de wortel? Al vast hartelijk dank! davy j Student hbo - donderdag 16 januari 2014 Antwoord $\large\frac{{c^2 }}{{\sqrt[3]{{c^8 }}}} = \frac{{c^2 }}{{c^{\frac{8}{3}} }} = \frac{{c^2 }}{{c^{2\frac{2}{3}} }}c^2 \cdot c^{ - 2\frac{2}{3}} = c^{ - \frac{2}{3}} = \frac{1}{{c^{\frac{2}{3}} }} = \frac{1}{{\sqrt[3]{{c^2 }}}}$1. Rekenregels machten en logaritmen WvR donderdag 16 januari 2014 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Herleid tot een vorm waarbij zoveel mogelijk buiten het wortelteken word gehaald:c2:3√c8Kun je mij uitleggen hoe je hem berekent wat je doet met de wortel? Al vast hartelijk dank! davy j Student hbo - donderdag 16 januari 2014
davy j Student hbo - donderdag 16 januari 2014
$\large\frac{{c^2 }}{{\sqrt[3]{{c^8 }}}} = \frac{{c^2 }}{{c^{\frac{8}{3}} }} = \frac{{c^2 }}{{c^{2\frac{2}{3}} }}c^2 \cdot c^{ - 2\frac{2}{3}} = c^{ - \frac{2}{3}} = \frac{1}{{c^{\frac{2}{3}} }} = \frac{1}{{\sqrt[3]{{c^2 }}}}$1. Rekenregels machten en logaritmen WvR donderdag 16 januari 2014
WvR donderdag 16 januari 2014
©2001-2024 WisFaq