Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71741 

Re: Re: Grootste hellingsgetal

Ik weet dat de lijn door de oorsprong h (x) =mx maar ik kan er met me gedachte niet bij dat hij bij het snijpunt met f daar dan uit volgt:
f (x).m=f' (x) dit zie ik niet ,ik weet wel dat f'(x)=-3x2+6x+9 is maar waarom vermenigvuldig je de dan nog met x?

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 december 2013

Antwoord

Let op:

We nemen een lijn door 0.
y=mx

m is het hellingsgetal toch?
Alleen moet het hellingsgetal van y=mx toch in het snijpunt met f(x) gelijk zijn. ( het is immers de raaklijn)
Welnu de helling ( en dus het hellingsgetal van de raaklijn wordt gegeven door f'(x)

dus m=f'(x)
dus y= mx=f'(x)x

Dus ik vermenigvuldig niet met x, ik substitueer m met f'(x)

Probeer de volgende vraag eens, misschien helpt dat wat.
Bepaal de raaklijn van f(x) voor x=3/2

DvL
woensdag 25 december 2013

 Re: Re: Re: Grootste hellingsgetal 

©2001-2024 WisFaq