Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71729 

Re: Re: Aantonen

Ik vraag me af is a (delta y: deltax) gelijk aan de afgeleide wel als het een constante functie is maar een tweede graadsfunctie geld dit niet meer ik bedoel bij een constante kun je de afgeleide meteen zien om dat daar overal de rc gelijk ismaar bij een kromme heeft verschillende rc's en ligt er maar net aan welke informatie je wilt. Ik bedoel bij voorbeeld waar je de rc wil uitrekenen in welk punt.je maakt eigenlijk bij differentieren de functie steeds een graad kleiner en vult dan een punt in om de a te bepalen. Of begrijp ik t toch niet?

mo
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 24 december 2013

Antwoord


Je begrijpt het een beetje.
Stel de functie y=5 dan is de afgeleide overal 0 ( helling overal 0)
stel de functie y=x dan is de afgeleide overal 1 ( helling overal 1)
stel de functie y=x2 dan is de afgeleide 2x nu maakt het dus uit welk punt je neemt. voor x=2 is de helling dan 4, maar voor x=3 is de helling dan 6.

De afgeleide geeft de helling ( of rc ) voor een bepaald punt van de grafiek.

DvL
dinsdag 24 december 2013

©2001-2024 WisFaq