Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 71724 

Re: Aantonen

Nee de algemene vorm y-f(a)=f'(a)·(x-a) is bij niet zo gebruikelijk en gelijk te zien wel de vorm y=ax+b, moet ik nu deze eerste van buiten leren of is dit eigenlijk hetzelfde?

mo
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 24 december 2013

Antwoord

Het is hetzelfde alleen anders geschreven.

Kijk eens naar het voorbeeld voor x=2. Met de formule vonden we dan
y=43(x-2)+22 Laten we dit nu eens schrijven als y=ax+b
y=43x - 86 +22 dus y= 43x - 64

Het is dus hetzelfde!

DvL
dinsdag 24 december 2013

 Re: Re: Aantonen 
 Re: Re: Aantonen 

©2001-2024 WisFaq